Marca WEIDEMANN - Calitate 'Made in Germany'

Calitate încă de la început

Calitatea nu este la Weidemann un concept lipsit de conţinut, ci este o realitate trăită zilnic „Made in Germany“. Un adevărat Weidemann provine din cele mai moderne facilităţi de producţie pentru încărcătoare frontale şi telescopice din Europa. Fabrica inaugurată în 2007 în Korbach, în Hessa de nord, garantează calitatea înaltă şi constantă a produselor noastre.

Calitatea începe la Weidemann foarte devreme, deoarece respectarea proceselor de lucru definite este luată foarte în serios. Echipa proprie de asigurare a calităţii asigură calitatea pieselor achiziţionate, care sunt introduse în producţia Weidemann. Acest principiu se aplică atât pieselor noi, cât şi celor de serie. În acest context, piesele furnizate sunt comparate la intervale regulate cu datele 3D CAD ale departamentului de proiectare. În cazul în care pe parcursul verificării este constatată o eroare la o piesă, este trimis un raport corespunzător însoţit de fotografii direct către furnizor, pentru a-i permite remedierea.

Calitatea generează plus-valoare

Una dintre calităţile principale pentru principiul deosebit de calitate al Weidemann este reprezentat de vopsirea cu pulbere. Pentru a asigura baza cea mai bună pentru o vopsire optimă, durabilă, în faţa instalaţiei de vopsire a fost instalat un sistem de pulverizare cu roată centrifugă. Astfel este posibilă pregătirea şi a unor ansambluri mari, cu structuri geometrice complicate pentru procesul de vopsire cu pulbere, respectiv de vopsire.

De ce ne permitem două procese de vopsire diferite?

Tratarea de calitate înaltă a suprafeţei este executată bineînţeles cu pulbere. Cca. 80% din piesele noastre sunt vopsite cu pulbere. În schimb, este necesar ca obiectele să atingă o temperatură de 180°C pe o durată de 10 minute, pentru ca această procedură să fie utilizată. Aceasta este singura metodă prin care distribuţia optimă a pulberii este asigurată pe suprafaţa componentei – ceea ce asigură durabilitatea enormă! Ca urmare a temperaturii de expunere nu este posibilă vopsirea cu pulbere a tuturor componentelor: Weidemann vopseşte cca. 20% din componentele sale utilizând procesul de vopsire udă. Acest proces este utilizat la acele componente, care sunt deja umplute cu ulei sau care dispun de garnituri moi, ca de ex. axe şi cilindrii, care nu ar rezista la o astfel de expunere termică. Spre deosebire de vopsirea cu vopsea umedă, obişnuită, vopsirea cu pulbere prelungeşte durata de serviciu a maşinilor în mod semnificativ şi este în acelaşi timp procesul de producţie mai eficient. Suplimentar, vopsirea cu pulbere este foarte ecologică, deoarece este utilizat un proces de recuperare al materiei prime în instalaţie.

Calitatea si controlul final

Fiecare utilaj Weidemann, care părăseşte fabrica noastră, a fost supus unui proces atent de control final. Aceasta garantează clienţilor noştri încă de la început durabilitatea şi fiabilitatea, uşurinţa mare de operare şi reparare şi costurile de operare reduse. Pe baza unei liste de verificare definite, toate utilajele sunt supuse unui proces detaliat de control final. Cantităţile de umplere sunt controlate, motoarele sunt reglate curat, iar posibilele erori recunoscute sunt remediate. După aceea, utilajele parcurg traseul de testare situat în exterior, timp în care toate funcţiile esenţiale mai sunt apelate o dată şi testate după cum urmează: viteza, diferitele presiuni hidraulice, valorile de decelerare la frânare, limitatoarele de cursă pendulară şi turaţia optimă a motorului.

Toate măsurile sunt înregistrate într-un proces verbal final, astfel încât se poate constata oricând cine a „recepţionat“ utilajul. După finalizarea recepţiei finale, este anunţată finalizarea utilajului prin intermediul sistemului electronic de management al comenzilor. Simultan, toate documentele, precum cartea utilajului, lista de verificare din producţie, lista de producţie şi procesul verbal de recepţie sunt ataşate „Dosarului“, astfel încât poate fi verificat oricând ce componente au fost montate.

Competenţa şi responsabilitatea pentru calitate sunt trăite pe toate nivelurile de angajaţii noştri. Astfel este posibilă îmbinarea calităţilor umane cu calitatea proceselor. Prin intermediul sistemelor de premiere inovatoare din cadrul fabricilor noastre este recompensată productivitatea, loialitatea de livrare şi calitatea de producţie. Astfel este îmbunătăţită conştientizarea calităţii, performanţa şi satisfacţia angajaţilor în acelaşi timp, toate aspectele reprezentând un beneficiu pentru clienţii noştri. Weidemann, în calitate de furnizor premium, pune o valoare deosebită pe un standard de calitate înalt – acesta este obiectivul la care lucrează fiecare angajat Weidemann în fiecare zi.

Contact ▼
Ing. Valentin Rotariu
Manager vanzari zonal
Fax: +40 373 550 105
Angela Ramona Barbir
Asistent vanzari&service
Fax: +40 373 550 105
Heinz Prainer
Director vanzari GV
Fax: +40 256 378003
Ovidiu Crisan
Manager vanzari zonal
Fax: +40 373 550 105
Ing. Robert Vanyek
Director comercial
Fax: +40 256 378003
Andra Vanyek
Marketing Manager
Fax: +40 256 378 003
Claudia Goga
Asistent Manager
Fax: +40 256 378003