MF NEXT Tractor Concept

Massey Ferguson și-a prezentat viziunea pentru viitor prin intermediul „MF NEXT Tractor Concept” în cadrul expoziției Agritechnica

Massey Ferguson le-a arătat vizitatorilor din cadrul expoziției Agritechnica 2019 propria viziune de viitor pentru structura tractorului și a prezentat tractorul MF NEXT Concept.

Nu numai că arată diferit, dar NEXT-Concept este și unic – acesta oferă o perspectivă despre cum ar trebui să arate tractoarele funcționale și fiabile ale viitorului. Massey Ferguson a ales schema de culori și designul uimitor drept omagiu adus celebrării a 50 de ani de la primul pas făcut de om pe lună. Considerată inițial imposibilă la vremea respectivă, această performanță uimitoare a fost realizată de către o echipă de pionieri, care au făcut imposibilul posibil.

„Odată cu aterizarea pe lună, în urmă cu 50 de ani, oamenii și-au schimbat percepția despre ceea ce este posibil și ce nu. Acest mic pas pe Lună, care a abordat o provocare aparent insurmontabilă, a declanșat o cu totul altă eră de gândire puternică și revoluționară”, a declarat Thierry Lhotte, Vice-președinte și Director executiv al Massey Ferguson pentru Europa și Orientul Mijlociu.

 MF Next Concept stabilește direcția:

  • Design avangardist, dar practic, care duce ușurința de utilizare la un alt nivel
  • Caracter autonom complet sau parțial pentru funcționare pe șosea sau în câmp
  • Tehnologie integrată la bord, care oferă funcții ușor de utilizat pentru agricultura de precizie
  • Senzori și camere video integrate, care prelucrează datele în timp real
  • Următorul nivel de confort este atins datorită noii cabine cu 4 montanți, fără volan, operarea și monitorizarea realizându-se cu ajutorul celor trei ecrane tactile
  • Afișaj 3D
  • Telemetrie cu transfer de date optim pentru sistemele de gestionare a fermelor și cu capacități de diagnoză la distanță care permit întreținerea preventivă
  • Control automat al presiunii din anvelope pentru anvelope unice, fără carbon
  • Concept parametric de iluminare LED

Viziunea pentru viitor a companiei Massey Ferguson

Compania Massey Ferguson este conștientă că standardele și gradul de automatizare a lucrărilor agricole sunt în continuă creștere. În viitor va exista o cerere de utilaje parțial sau complet autonome.

„Massey Ferguson va folosi puterea noilor tehnologii pentru a realiza produse și mai practice, mai intuitive și astfel mai ușor de utilizat, pentru a crește productivitatea și eficiența, făcând-o accesibilă agricultorilor din întreaga lume”, a declarat Francesco Murro, Director de Marketing al Massey Ferguson pentru Europa & Orientul Mijlociu.

„Conceptul MF NEXT reprezintă modul în care ne dorim să modelăm viitorul. Acesta necesită o gândire la nivelul URMĂTOR în ceea ce privește interacțiunea umană cu utilajele, dar și în privința modului în care interacționează dispozitivele cu utilizatorul, solul și plantele, pentru a produce mai mult, dar prin modalități sustenabile”, a adăugat acesta.

URMĂTORUL nivel de caracteristici orientate spre viitor va deschide calea conectivității și a agriculturii de precizie pentru toți agricultorii și îi va ajuta să îndeplinească cerințele din agricultura viitorului.

 Operațiuni automatizate datorită tehnologiei integrate la bord

Cu tehnologia sa integrată la bord, conceptul MF NEXT simplifică gestionarea echipamentelor auxiliare și utilizarea variabilă a resurselor și a rezultatelor, care vor juca un rol din ce în ce mai important în viitorul agriculturii fiabile și durabile.

Următorul nivel de conectivitate va include funcția de scanare la bord a recoltelor, oferind datele esențiale pentru adaptarea aplicațiilor în timp real, pe toată durata perioadei de cultivare. Senzorii și camerele video au fost integrate în capota și acoperișul tractoarelor NEXT. Acestea vor putea înregistra în timp real parametrii pentru sol și cultură, integrându-se perfect în sistemul de nouă generație pentru agricultura de precizie, adăugând beneficii viitoare la tehnologiile de agricultură inteligentă MF de la AGCO Fuse.

Senzorii vor monitoriza parametrii solului și ai culturii, precum și nivelul de umiditate și materiile organice. În același timp, senzorii verifică carențele nutritive și iau decizii agronomice în timp real.

MF-Rate și Section-Control vor utiliza aceste informații pentru a regla automat ratele de aplicare și pentru a ajusta setările corespunzătoare în funcție de condițiile existente.

MF Guide va controla tractorul, iar MF Task Doc va înregistra datele transmise de sistemul de telemetrie MF Connect. În același timp, tehnologia de senzori de la bord poate fi utilizată pentru reglarea altor aplicații și setări, de la îmbunătățirea controlului pentru forța de tracțiune până la ajustarea automată a suspensiei cabinei sau scaunului.

Partenerii Massey Ferguson, precum Trelleborg, împart aceleași viziuni și oferă următorul nivel de tracțiune și protejare a solului.

„În ceea ce privește conceptul MF NEXT, Trelleborg va introduce următoarea generație de caracteristici, îmbunătățind caracterul sustenabil al agriculturii cu noile anvelope care nu conțin carbon și cu control al presiunii, cu funcție de reglare automată a presiunii conform condițiilor fluctuante”, a explicat Paolo Pompei, Președintele Trelleborg Wheel Systems. „Această caracteristică asigură o tracțiune optimă a anvelopelor, având un impact minim asupra solului. Sistemul CTIS+ Inside de la Trelleborg reprezintă exemplu perfect al unei tehnologii conectate în timp real, care va asigura clienților noștri o viață mai ușoară, mai eficientă și mai sustenabilă.”

 URMĂTORUL nivel pentru comenzi

 Massey Ferguson consideră că tractoarele care asigură lucrări parțial sau complet autonome sunt mai potrivite pentru agricultură și pot fi introduse mai rapid în activitățile agricole decât cele rutiere. Acest lucru înseamnă că agricultorii au încă nevoie de o cabină ușor de utilizat pentru a opera utilajul.

.Cu toate acestea, operatorii tractoarelor MF NEXT Concept nu vor mai utiliza un volan, ci două joystick-uri. Maneta din stânga controlează sistemul de ghidare, în timp ce maneta din dreapta controlează transmisia, efectuând modificări de viteză și direcție. De asemenea, operează sau controlează supapele de comandă pentru echipamentul de lucru și toate celelalte funcții ale tractorului datorită noii dezvoltări a joystick-ului multifuncțional actual pentru operarea încărcătorului frontal și a manetei multipad.

Cu toate acestea, în timpul desfășurării activităților pe câmp, există oportunitatea de comutare la operare complet autonomă. Pentru acest lucru există trei ecrane, care setează și monitorizează toate funcțiile tractorului și ale echipamentelor, iar sistemul de telemetrie transferă toate datele de lucru către biroul fermei și alți parteneri autorizați.

De asemenea, nu vor mai exista oglinzi exterioare. Acestea vor fi înlocuite de două camere HD cu vedere nocturnă și unghi larg, iar ecranele din interiorul cabinei vor afișa imaginile captate.

 Confortul ridicat din cabină și nivelul maxim de siguranță rămân priorități de top

În ciuda faptului că tractorul poate să funcționeze în modul complet autonom, operatorul, așezat confortabil într-o cabină complet nouă, foarte spațioasă, cu patru montanți, ce oferă un confort de lucru maxim și vizibilitate remarcabilă de 360° prin parbrizul înclinat, păstrează controlul total asupra tractorului MF NEXT Concept.

„Design-ul avangardist al cabinei reduce totul la elementele esențiale”, a declarat Murro. „Spațiul care era ocupat anterior de volan este echipat acum cu trei ecrane tactile și un afișaj 3D. Tehnologiile inteligente de la bord oferă asistență operatorului și afișează informații corecte în timp util”.

Zgomotul emis de motor este minimizat datorită poziției unice de instalare a motorului, cu o distanță de 25 cm între capotă și cabină, care, de asemenea, îmbunătățește procesul de răcire.

De asemenea, tractorul oferă Următorul Nivel privind asistența pentru clienți, care acoperă conectivitatea 100% a serviciului de telemetrie MF Connect, ce face legătura de la distanță între utilaje și personalul de service din cadrul reprezentanței locale MF. Alertele indică potențialele probleme care necesită întreținere preventivă pentru a maximiza timpul de funcționare a utilajului.

Un design clasic avangardist

Tractorul MF NEXT are în mod clar un caracter avangardist, iar designul său „neo retro” aduce un omagiu moștenirii mărcii. Acest lucru este ilustrat de o nouă interpretare a benzii tipice cu aspect de sabie de pe partea laterală și a motivului de căpăstru de cal de pe capotă, care au fost reprezentate pe modelul MF 188.

Unii pot recunoaște caracteristicile simbol ale seriilor MF 2000 și MF 3000 în apărătorile spate ale roților de culoare gri, care au fost aduse în secolul 21 datorită tehnologiei parametrice de iluminare LED. De asemenea, această caracteristică oferă o scurtă privire asupra conceptului viitor de iluminare al mărcii, care poate fi regăsit și la faruri, precum și la lămpile din plafonul cabinei. Toate lămpile sunt evidențiate cu ajutorul luminilor de zi LED, de culoare roșie.

 Înapoi în viitor

 Deși are un aspect avangardist, tractorul MF NEXT Concept duce mai departe spiritul de pionierat al Massey Ferguson. De fapt, acesta datează din anul 1947, de la lansarea pe piață a modelului Ferguson TE20, când viziunea lui Harry Ferguson era de a pune tractoarele la dispoziția tuturor agricultorilor din întreaga lume, pentru a ajuta la hrănirea populației în creștere după cel de-al doilea război mondial. Încă de pe atunci, inovațiile pragmatice ale lui Massey Ferguson au fost esențiale pentru modelarea dezvoltării agriculturii și pentru punerea la dispoziție a mecanizării avansate pentru agricultorii din întreaga lume, urmând întotdeauna aceleași principii ale mărcii: funcțional, fiabil și ușor de utilizat.

În prezent, la începutul unei noi revoluții digitale în domeniul agriculturii, Big Data reprezintă elementul cheie în luarea deciziilor. Massey Ferguson va profita de multitudinea de posibilități din cadrul conceptului său NEXT, întrucât este în ADN-ul său să dezvolte tehnologii avansate, dar în același timp pragmatice și ușor de utilizat, care să sprijine agricultorii.

„Misiunea Massey Ferguson este de a face viața de zi cu zi a agricultorilor mai productivă și mai puțin complicată în orice circumstanțe. În cadrul conceptului MF NEXT ne dorim să dezvoltăm utilaje conectate. Acestea vor fi ușor de operat datorită sistemelor de comandă și direcție intuitive, făcându-le accesibile pentru o gamă largă de agricultori. Precizia îmbunătățită reduce consumul de resurse valoroase – fapt ce sporește performanța, economisește bani, protejează mediul și îi ajută pe agricultori să-și optimizeze lucrările în mod durabil. Cu ajutorul tractorului MF NEXT Concept, Massey Ferguson definește URMĂTORUL nivel de ușurință în utilizare și fiabilitate. Acesta este un pas mic pentru Massey Ferguson, dar un salt uriaș pentru viitorii agricultori”, a concluzionat Thierry Lhotte.

Contact ▼
Ing. Valentin Rotariu
Manager vanzari zonal
Fax: +40 373 550 105
Angela Ramona Barbir
Asistent vanzari&service
Fax: +40 373 550 105
Heinz Prainer
Director vanzari GV
Fax: +40 256 378003
Ovidiu Crisan
Manager vanzari zonal
Fax: +40 373 550 105
Ing. Robert Vanyek
Director comercial
Fax: +40 256 378003
Andra Vanyek
Marketing Manager
Fax: +40 256 378 003
Claudia Goga
Asistent Manager
Fax: +40 256 378003