«« alle Referenzen

Red Angus, Mures

Weidemann este utilajul indispensabil fermelor

„Primul încărcător Weidemann cumpărat de la Tehnodiesel nu a stat nici o zi din momentul în care a ajuns în fermă”, spune Péter Tamás Nagy, fost secretar de stat în MADR care, din 2016, creşte taurine de carne Angus.

S-a ivit oportunitatea să achiziționeze primul încărcător Weidemann, un model T 5522, în 2016, la expoziția de la Linz, din Austria, de unde este firma Mauch, firma-mamă a Tehnodiesel. Din momentul în care a ajuns în fermă, încărcătorul nu a stat nici o zi. „Aşa îţi dai seama de eficiența unui utilaj”, e convins Péter Tamás Nagy.

PARTENERIAT PE TERMEN LUNG

La acel moment, avea încă un încărcător de la o altă firmă și veneau oamenii de service în fermă pentru fiecare utilaj în parte. „Cei de la Tehnodiesel ne-au oferit un Weidemann nou-nouț de 30 CP, din aceeași categorie de putere, în schimbul încărcătorului pe care îl aveam deja de patru ani. Asta a fost cartea lor de vizită, cea mai bună mutare prin care au arătat că vor să devină un partener serios. Mi-am dat seama că ăsta este viitorul: să găsim parteneri foarte serioși cu care să dezvoltăm parteneriate pe termen lung. Așa a început colaborarea cu Tehnodiesel: de la primul încărcător Weidemann, la balotieră, apoi la primul tractor Massey Ferguson, la următoarele utilaje și la tot ce înseamnă parcul de utilaje astăzi. Avem utilaje cumpărate de la Tehnodiesel de aproape un milion de euro”, precizează fermierul.

A ales un singur furnizor de utilaje din considerente practice și economice: „un singur furnizor face deplasarea în fermă pentru service și probleme tehnice, folosim aceleaşi uleiuri pentru toată gama de utilaje, și, apelând la același service, poți negocia şi tarife mai bune. Îmi oferă service-ul și mentenanța utilajelor într-un timp foarte scurt și se găsește înțelegere pentru orice problemă”, adaugă Tamás Nagy.

GAMĂ COMPLETĂ, DE LA MIC LA MARE

Ferma Red Angus Farm, din Stejeriş, jud. Mureş, înfiinţată în 2012 şi administrată de tatăl lui Nagy, are peste 380 capete de Red Angus şi exploatează în jur de 400 ha de teren arabil şi păşune. Aici se lucrează cu trei încărcătoare Weidemann, toate cumpărate de la Tehnodiesel prin credit furnizor – Weidemann 1240 LP, 3080 LPT şi T 5522.

Cel mai mic încărcător Weidemann din fermă, modelul 1240 LP, va fi înlocuit cu un Weidemann 1380 LP, aflat deja în fermă pentru probă. „Avem nevoie de o putere ceva mai mare pentru lucrările din grajd. Dăm încărcătorul Weidemann mai mic la buy-back și plătim diferența prin credit furnizor”, spune Tamás Nagy.

Ferma Black Angus Farm din Măgherani, jud. Mureş, înființată de Nagy în 2016, deţine tot în jur de 380 de taurine de carne şi exploatează circa 360 ha de teren. Aici se lucrează cu două încărcătoare Weidemann, achiziționate tot de la Tehnodiesel, în 2019, printr-un proiect de modernizare a fermei cu fonduri europene nerambursabile – Weidemann 1160 şi Weidemann 3080 LPT CAB.

ÎNCĂRCĂTOARELE WEIDEMANN: ÎN FERMĂ ŞI ÎN CÂMP

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei – încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil. Încărcătorul frontal articulat mai mic, Weidemann 1160, deservește grajdul de animale. „Este un utilaj indispensabil, de care nu cred că o fermă zootehnică ar putea să se lipsească”, afirmă Péter Tamás Nagy.

În ferma Black Angus, cu încărcătorul frontal articulat cu braţ telescopic Weidemann 3080 LPT se lucrează la tot ce înseamnă bază de cereale și furaj fibros: de la colectare și înmagazinare, stivuirea fânului în fânar, transport de pe câmp, la cereale pentru micro-FNC.

Sunt utilaje fiabile, de care sunt foarte mulțumit. Avem şi foarte multe accesorii pentru toate încărcătoarele Weidemann: furci de baloți, cupe, greifer, lame, inclusiv  perie de măturat”, explică fermierul.

Află mai multe detalii despre utilajele Weidemann de la reprezentanții noștri specializați.

Contact ▼
Ing. Valentin Rotariu
Manager vanzari zonal
Fax: +40 373 550 105
Angela Ramona Barbir
Asistent vanzari&service
Fax: +40 373 550 105
Heinz Prainer
Director vanzari GV
Fax: +40 256 378003
Ovidiu Crisan
Manager vanzari zonal
Fax: +40 373 550 105
Ing. Robert Vanyek
Director comercial
Fax: +40 256 378003
Andra Vanyek
Marketing Manager
Fax: +40 256 378 003
Claudia Goga
Asistent Manager
Fax: +40 256 378003